Tenuta di Ghizzano Toscana Veneroso 2004

2004 Tenuta di Ghizzano Toscana Veneroso – Italy, Tuscany (1/30/2008)
Vanilla, kirsch, minerals and black berries on the engaging nose. Lots of material on the palate, with sweet, voloptuous red and black fruit, penetrating acidity, coffee, chocolate and a clear mineral component. Rather long aftertaste. Very ripe, but not heavy, maybe a bit on the sweet side, nevertheless a serious wine. At 21 euros a good qpr for this level of wine. (91 pts.)

Vanille, kirsch, mineralen en zwarte bessen in de aangename neus. Veel materiaal in de mond, met zoetig, smakelijk rood en zwart fruit, stevige zuren, koffie, chocolade en een duidelijke toets van mineralen. Redelijk lange afdronk. Zeer rijpe, maar niet zware wijn, met misschien iets te veel nadruk op het zoete, maar niettemin een serieuze fles. Goede prijskwaliteitverhouding voor dit niveau. Ca. 21 euro bij Licata en Doria.