La Chablisienne Chablis 1er Cru Fourchaume Les Vaulorents 2005

2005 La Chablisienne Chablis 1er Cru Fourchaume Les Vaulorents – France, Burgundy, Chablis, Chablis 1er Cru (1/26/2008)
Slate, ripe apple fruit, citrusfruit and steel on the enjoyable nose. Good balance on the palate, with steely minerals, apple and citrus fruit, a hint of honey and a lingering aftertaste. Fairly ripe and open for a Chablis, however this has lots of refreshing acidity and mineral complexity. On the second day this has barely moved and is still as enjoyable as on the first. (91 pts.)

Leisteen, rijp appelfruit, citrusfruit en staal in de plezierige neus. Mooie balans in de mond, met staalachtige mineralen, appel- en citrusvruchten, een hint van honing en een lange afdronk. Redelijk rijp en open voor een Chablis van dit niveau (Vaulorents is een afgebakend kwaliteitsperceel (“sub-climat”) in de 1er Cru wijngaard Fourchaume, vlak naast de Grand Cru Les Preuses), maar dit heeft massa’s verfrissende zuren en een mineralige complexiteit. Op de tweede dag was er weinig evolutie bespeurbaar. Deze wijn kan nog een hele tijd verouderen in de fles, maar is nu al toegankelijk. Ca. 18 euro bij Colruyt Klassewijnen.