Tenuta delle Terre Nere Etna Calderara Sottana 2004

2004 Tenuta delle Terre Nere Etna Calderara Sottana – Italy, Sicily, Etna DOC (6/19/2007)
The nose has some volatility, but this mostly blows away after some breathing to make way for masses of soft red fruits. After breathing lots of fruit on the palate (mostly strawberries and its preserve), a hint of minerals and refreshing acidity. Very tasty, not heavy (but it still has 14% alcohol). Made from Nerello Mascalese and Nerello Montelleto grapes. (88 pts.)

De neus is enigszins volatiel, maar met ademen verdwijnt dit grotendeels om plaats te maken voor massa’s zacht rood fruit. Ook de mond moet even ademen, maar geeft dan massa’s rode vruchten (vooral aardbeien en zijn confituur), een hint van mineralen en verfrissende zuren. Zeer lekkere, niet zware wijn, ondanks het gehalte aan 14% alcohol die op het etiket wordt vermeld. Gemaakt van Nerello Mascalese en Nerello Montelleto druiven. Verkrijgbaar bij Licata voor ca. 16 euro.

Posted from CellarTracker