Schlossgut Diel Dorsheimer Goldloch Riesling Großes Gewächs 2005

2005 Schlossgut Diel Dorsheimer Goldloch Riesling Großes Gewächs – Germany, Nahe (10/19/2006)
Engaging nose with smokey minerals, honey, ripe yellow fruit and citrus. Mouth coating, complex on the palate, with a lot of material, stoney and smokey minerals, ripe fruit, citrus, lemon peel, honey, lots of glycerol. Balanced and already very tasting, but this has clearly enough stuffing to gain additional complexity with bottle age. Maybe a bit less fresh then the 2004, but with more stuffing. (94 pts.)

Uitnodigende neus met rokerige mineralen, honing, rijp geel fruit en citrus. Vult de mond, complexe wijn met heel wat materiaal: stenige en rokerige mikneralen, rijp fruit, citrus, zeste, honing, heel wat glycerol. Gebalanceerde en reeds zeer smakelijke Duitse Riesling, met voldoende vulling om te verouderen. Wellicht minder fris dan de 2004, maar met meer vulling. Verkrijgbaar bij Langbeen Duitse Topwijn voor ca. 21 euro; goede prijskwaliteitverhouding.

Posted from CellarTracker