Restaurant Aneth uit Brugge wint eerste Belgische Riesling ChallengeWinnend gerecht van restaurant Aneth

De eerste Belgische Riesling Challenge werd gewonnen door chef Frederik Hoorne en sommelier Evelyne Sambre van restaurant Aneth uit Brugge. Het Brugse duo haalde het tijdens de finale van de Challenge nipt van chef Marcin Beaufort en sommelier Wouter De Bakker van restaurant Maison Vandamme uit Zeebrugge. Tussen de eerste en tweede zat maar een half puntje verschil. De finale vond op 4 december plaats op de beurs Kokerello te Gent. De andere finalisten van de Riesling Challenge waren de restaurants Dôme (Antwerpen), Dorp 5 (Leest) en Mille Paste (Geel). De Riesling Challenge werd georganiseerd door het Informatiebureau voor Duitse Wijn en het tijdschrift Ambiance. Voor deze eerste editie werd aan de restaurants gevraagd een culinaire bereiding, met als hoofdingrediënt mosselen uit te werken, in harmonie met een Duitse Riesling. Eind augustus werden de ingezonden dossiers door een professionele jury bestudeerd, wat resulteerde in de vijf finalisten. Het team van Aneth won met het gerecht “Omeletje, gevuld met mosselen, grijze garnalen en schorseneren, krokant perkament van zuurdesem gegaard in garnaalolie, coulis van peterselie” en de wijn Riesling Terra Montosa 2004 van het Weingut Georg Breuer (Rheingau). De jury werd tijdens de finale vertegenwoordigd door voorzitter en driesterrenchef Peter Goossens (Hof van Cleve), Dirk De Prins (Ambiance Magazine), Guido Francque (Eigentijds Vlaams Wijninstituut), Libert Elinck (Horeca Revue), Daniël Lassaut (voorzitter Les Disciples d’Auguste Escoffier en chef in Restaurant Lassaut te Holsbeek) en Ulrike Lehnhardt van het Duits Wijninstituut. Geen wedstrijd zonder prijzen. Restaurant Aneth mag met het hele team op gastronomisch weekend naar Duitsland, terwijl Maison Vandamme zich culinair mag laten verwennen in Zeeland, aangeboden door Prins&Dingemanse. Prins&Dingemanse zorgt er ook voor dat de overige finalisten een pakket krijgen van 50 kg Zeeuwse mosselen. Bij deze mosselen hoort uiteraard een Duitse Riesling. Vandaar dat het Duits Wijninstituut een pakket van 12 flessen Duitse toprieslings hun richting uitstuurt.