Gianluca Viberti Chardonnay Piemonte 2005

2005 Gianluca Viberti Chardonnay Piemonte – Italy, Piedmont (11/17/2006)
Gianluca is the son of Giovanni. He makes internationally styled, easy drinking wines for a low price. His labels show him sitting in a wine barrel and seem to ask not to take him too seriously. However, this is a good wine on the level of other internationally styled non-oaked Chardonnay’s, and not too expensive at 9,5 euro. (87 pts.)

Gianluca is de zoon van Giovanni Viberti. Hij maakt in Piemonte gemakkelijk drinkbare variëteitswijnen in een internationale stijl die weinig kosten. Zijn wijnetiketten tonen hem naakt zittend in een wijnton en hij lijkt te vragen van hem niet te serieus te nemen. Toch is dit een goede witte wijn op hetzelfde niveau van andere goede internationaal gestyleerde niet-geëikte Chardonnay’s. De wijn is voor Piemonte-begrippen ook goedkoop (9,5 euro).

Posted from CellarTracker