La Chablisienne Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2004

2004 La Chablisienne Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre – France, Burgundy, Chablis, Chablis 1er Cru (11/6/2006)
Citrus fruit and rocky minerals on the nose. Almost bone dry on the palate, but there’s is enough filling (glycerol) for the already detectable citrus and apple fruit to shine through after a few years of bottle age; fair amount of minerals, some metal and serious citrus-like acidity. Might merit a higher score in a few years time. (90 pts.)

Citrusfruit en stenige mineralen in de neus. Bijna beendroog in de mond, maar er is genoeg vulling (glycerol) om het aanwezige citrus- en appelfruit toe te laten na enkele jaren flesrust naar de voorgrond te treden; redelijk wat mineralen, een hint van metaal en serieuze citrus-achtige aciditeit. Wordt ongetwijfeld nog beter met wat geduld. Verkrijgbaar bij Colruyt Klassewijnen voor ca. 17 euro.

Posted from CellarTracker