Argento Bonarda Reserva 2005

Wat vele mensen niet weten, is dat Argentinië (en niet Chili) de grootste wijnproducent van Zuid-Amerika is. De meeste Argentijnse wijn wordt gemaakt in Mendoza: dit is het belangrijkste wijnbouwgebied in Argentinië, gelegen in het westen, aan de voet van de Andes. Mendoza vertegenwoordigt 2/3 van de totale wijnproductie in Argentinië. Het ligt tegenover het centrale deel van Chili met het Andesgebergte er netjes tussenin als scheiding.

De Argento Bonarda Reserva 2005 is afkomstig van de Bonarda druif. Zelfs voor echte wijnliefhebbers blijft dit een relatief onbekende druif. Het is een oud blauw druivenras dat voornamelijk in Piemonte (Italië) voorkomt. De Bonarda werd begin 20e eeuw door een Italiaanse wijnbouwersfamilie het land binnengebracht.

De donkerpaarse schittering van deze rode wijn valt meteen op. Het is een volle wijn, warm, vlezig, mondvullend en meteen raak vanaf de eerste slok. De tannines zijn goed versmolten in een mooie, zachte en vooral, lange en kruidige finale. Door de perfecte balans tussen het fruit en de zuren wordt de wijn nooit te plakkerig.

Deze wijn heeft bewaarpotentieel. Hij kan dus gerust nogeen jaartje of twee verder rijpen in je kelder. Schenk hem gerust bij kruidige, gegrilde vleesgerechten.

Te koop bij Colruyt, prijs € 6,75.