Paolo Petrilli Agramante 2004

2004 Paolo Petrilli Cacc’è Mmitte di Lucera DOC Agramante – Italy, Puglia, Cacc’s mmitte di Lucera (9/19/2006)
Spicy nose with pure red fruit. This returns on the palate, with refreshing acidity and very pure fruit. Plain delicious wine, reminds one of a good Cote du Rhone, but this is less hot and more elegant and of course the fruit is somewhat different. Blend of Sangiovese, Nero di Troia, Montepulciano and Piombino. The DOC is in Puglia. (88 pts.)

Kruidige neus en mond met heel zuiver en puur rood fruit, het geheel ondersteund door verfrissende zuren. Erg lekkere drinkwijn, die vooral opvalt door zijn zuiverheid. Doet wat denken aan een goede Côte du Rhône, maar dit is minder heet en eleganter en het fruit is natuurlijk ook anders. Assemblage van Sangiovese, Nero di Troia, Montepulciano en Bombino. De onuitspreekbare Cacc’è Mmitte di Lucera DOC (spreek je uit als: katjeeemittee – met nadruk op 1ste en 1ste en 3de lettergreep) bevindt zich in Puglia. Verkrijgbaar bij La Tomaterie voor ca. 14 euro.

Posted from CellarTracker