Nieuw wetenschappelijk magazine over de economie van de wijnbouw

Economieprofessoren van Amerikaanse universiteiten zoals Harvard en Princeton lanceren het eerste wetenschappelijke tijdschrift over de economie van de wijnbouw, zo meldt Decanter. Het zesmaandelijkse Journal of Wine Economics, uitgegeven door de nieuwe American Association of Wine Economists (AWE), wil kwaliteitsresearch publiceren over economische onderwerpen die wijngerelateerd zijn. In het eerste nummer staan artikels zoals ‘Assessing the effect of information on the reservation price for Champagne’ en ‘What determines wine prices: Objective vs Sensory characteristics’. Het lidmaatschap van de AWE kost 39 dollar per jaar; het abonnement op het tijdschrift is inbegrepen. Op de website van het tijdschrift kunnen sommige artikels in full text worden gedownload; van andere is alleen een abstract beschikbaar.