Tenuta San Guido Guidalberto 2003

2003 Tenuta San Guido Guidalberto Toscana IGT – Italy, Tuscany, Toscana IGT (5/6/2006)
Lots of fruit, nice structure, forward, maybe lacks a bit of acidity, not a blockbuster, but a delcious balanced red wine for near time consumption. (92 pts.)

Mijn eerste kennismaking met de andere rode wijn van de makers van Sassicaia. Dit is geen ‘tweede wijn’, maar een assemblage van 45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon en 10% Sangiovese van druiven uit een wijngaard vlak naast Sassicaia. De vinificatie gebeurt in een nieuwe kelder in het gehucht Vecchio Frantoio niet ver van Bolgheri. De wijn rust 17 maanden op Barriques van Franse en Amerikaanse eik, waarvan eenderde jaarlijks wordt vernieuwd. Heel fruitig, mooie structuur, toegankelijk in zijn jeugd: heel anders dan Sassicaia. Dit is geen blockbuster en misschien mist deze jaargang wat aciditeit, maar het is toch een lekkere, gebalanceerde rode wijn voor consumptie op korte termijn. De prijs is echter aan de stevige kant voor dit kwaliteitsniveau. 35 euro bij Licata en Doria.

Posted from CellarTracker