Chionetti Dolcetto di Dogliani Briccolero 2004

2004 Chionetti Dolcetto di Dogliani Briccolero – Italy, Piedmont, Langhe, Dolcetto di Dogliani (4/23/2006)
Really a great bottle of Dolcetto, somewhat wild, with nice cherry fruit aroma’s, kirsch and fairly high alcohol level, but well integrated and just plain delicious. Could use a year or two in bottle to express itself even better. (92 pts.)

Een van de mooiste Dolcetto’s die ik ooit dronk, en een overtuigend bewijs dat van deze onderschatte druivensoort uit Piemonte serieuze wijnen kunnen worden gemaakt, met bewaarpotentieel op korte termijn, hoewel het typische kersenfruit van een Dolcetto toch het best tot zijn recht komt wanneer de wijn nog jeugdig is. De neus heeft een wild en animaal trekje, maar wordt net als de mond gedomineerd door heerlijk kersenfruit, kirsch en een serieus alcoholgehalte, dat toch goed is geïntegreerd in het materiaal. In één woord gewoon lekker. Wellicht kan deze wijn een jaar of twee flesrust gebruiken om nog beter te presteren.

Posted from CellarTracker