Ch. Léoville Poyferré 2003

2003 Château Léoville Poyferré – France, Bordeaux, Médoc, St. Julien (3/5/2006)
Spices, black coffee, and a hint of vanilla on the meaty, very aromatic nose. The palate is balanced, with almost sweet slightly dusty tannins, a good acidity, restrained but delicious black fruit, black coffee, a hint of chocolate and exotic spices. (92 pts.)

Specerijen, zwarte koffie en een hint van vanille in de vlezige, zeer aromatische neus. Gebalanceerde mond, met bijna zoetige, enigszins stoffige tannines, goede zuren, terughoudend maar lekker zwart fruit, zwarte koffie, een hint van chocolade en exotische specerijen. Heeft nog wat tijd nodig, en kan dan mogelijk een hogere score verdienen.

Posted from CellarTracker

2 Comments

  1. De wijn die ik proefde was in elk geval geen 98/100, maar eerder gesloten en terughoudend. Ik heb wel niet de kans gehad de wijn over meerdere dagen te kunnen volgen, en dat maakt bij zulke jonge Bordeaux’s alle verschil, tenzij je natuurlijk de jarenlange ervaring en de smaakpapillen van een Parker hebt. Ik denk dat deze wijn nog vele jaren flesrust nodig heeft om zijn potentieel te halen en dat dit trouwens geldt voor heel wat 2003’s.

  2. Voor wie het nog niet mocht opgemerkt hebben, Robert Parker heeft in laatste bulletin (WA 164)zijn oordeel over Léoville Poyferré 2003 aangepast.

    I have had this wine three times out of bottle, rating it 97 once and 98 twice. It is a colossal success and a potential legend in the making. Its saturated, dense inky/blue/purple color offers up notes of crushed rocks, acacia flowers, blueberries, black raspberries, and creme de cassis. A synthesis of power and elegance, this multi-layered wine has spectacular concentration, sweet but high tannin, and low acidity A stunning effort that showcases this legendary terroir, it is a brilliant, brilliant success. The quintessential Leoville Poyferre? Anticipated maturity: 2009-2030.

    Met een score nu dus van 98/100 ipv 92. En alerte wijnhandelaars en E-bayers hebben hun prijzen navenant meteen aangepast. ‘t is maar dat U het weet.

Comments are closed.