Spottswoode Cabernet Sauvignon 2002

2002 Spottswoode Cabernet Sauvignon Spottswoode Estate Vineyard – USA, California, Napa Valley (3/4/2006)
Slightly lactic nose. Vanilla, spices, ripe black fruit, some pepper. On the palate ripe black fruit and its syrup, liquorice, exotic spices, pepper, zeste, sweet somewhat dusty tannins. Good balance. Long, spicy-fruity aftertaste. Delicious, but still very primary. Has enough material to warrant some bottle age so it can develop some additional complexity. Might merit a higher score. (91 pts.)

De neus zet lactisch aan. Daarna vanille, specerijen, rijp zwart fruit, een hint van peper. In de mond rijp zwart fruit and fruitsiroop, drop, exotische specerijen, peper, sinaaszeste, zoetige beetje stoffige tannines. Goede balance. Lange, fruitig-kruidige afdronk. Lekker, maar nog primair. Heeft genoeg materiaal om enkele jaren te verbeteren in de fles. De score is wellicht aan de conservatieve kant. Verkrijgbaar bij Vinesse voor ca. 65 euro. Deze wijn is volledig organisch en bevat ook een klein percentage Cabernet Franc.

Posted from CellarTracker