G. Moulinier Les Sigillaires 2003

2003 G. Moulinier Saint-Chinian Les Sigillaires – France, Languedoc Roussillon, Languedoc, Saint-Chinian (11/9/2005)
A great value from the maker of the well-known Les Terrasses Grillées. This has much of the same character, in a somewhat lighter package. Smoky nose with tar, tabacco, spices and red fruits. On the palate lots of spices, tabacco, tar and not overly sweetish nice fruit undertones. Lots of character and a serious wine at this price level (about 10 euros in Europe). Not for drinkers of international fruit juice though, this yells “terroir” at you. A slight but not overly off-putting bitterness in the aftertaste made me give this just shy of 90 points. (89 pts.)

Deze meer betaalbare wijn van de maker van de bekende Syrah-wijn Les Terrasses Grillées biedt veel van hetzelfde karakter in een wat lichtere verpakking. De neus is rokerig, met ondertonen van tabak, teer, specerijen en rood fruit. Dit keert allemaal terug in de mond, met ondertonen van niet té zoetig mooi rood fruit. Heel veel karakter en voor ongeveer 10 euro een serieuze fles wijn. Dit is niet voor liefhebbers van internationaal wijnfruitsap; biedt heel veel “terroir” karakter. Een licht bittere toets in de afdronk was niet echt storend maar deed me toch een puntje aftrekken. Verkrijgbaar bij Pin’Art in Mechelen voor 10,25 euro, wat er een prijskwaliteitbeest van maakt. Assemblage van 60% Syrah, 25% Grenache en 15% Mourvèdre van wijnstokken met lage opbrengst (20 à 25 hl/ha). Lange “maceratie” in eiken vaten.

Posted from CellarTracker