Clos du Prieur Cour Saint Vincent 2001

2001 Clos du Prieur Cour Saint Vincent Coteaux du Languedoc – France, Languedoc Roussillon, Coteaux du Languedoc (4/20/2005)
Zeer mooie neus, met garrigue, hint van de stal, siroop, zwart fruit, teer… In de mond perfect in evenwicht en toegankelijke. Veel niet te zoet fruit, mineralen, kruiden, teer, glycerine. 12 euro bij Vinesse. Zeer goede prijskwaliteitverhouding. Assemblage van Mourvèdre en Syrah. Eigenaars Martine en Francis Bouys stopten enkele jaren geleden hun deelname aan de plaatselijke coöperatieve en starten met een eigen wijndomein. De wijngaarden in Vincent de Barbeyrargues in de Herault liggen vlak bij Pic St. Loup, algemeen beschouwd als een van de beste terroirs binnen de omvangrijke Coteaux du Languedoc AOC. 92/100.

Nice nose, with lots of garrigue, sirup, black fruit, tar, … On the palate this is now opening up. Very balanced, lots of not too sweet fruit, minerals, herbs and glycerine. Restrained, yet almost opulent. Very tasty wine. Very good qpr. 14%. Mourvèdre and Syrah from vineyards very close to Pic St. Loup. (92 pts.)

Posted from CellarTracker!