G.D. Vajra Barolo Bricco delle Viole 1998

1998 G.D. Vajra Barolo Bricco delle Viole – Italy, Piedmont, Barolo (12/14/2004)
This is already very accessible. Ripe and evolved in the style of the year. Lots of red fruit tones (sweet and sour cherries), hazelnuts, violets, tar, kirsch. Sweetish palate with a nice dolop of very subtil wood. Fruit dominated, but enough structure to ameliorate in the near future. Much more accessible at the moment then the 1999. (92 pts.)

Dit is al heel toegankelijk, met rijp en geëvolueerd fruit in de stijl van het oogstjaar. Massa’s rood fruit (zoete en zure kersen), hazelnoten, viooltjes, teer, kirsch. Licht zoete impressies in de mond met een subtiele houttoets. Gedomineerd door het fruit, maar met genoeg structuur om nog enkele jaren te verbeteren. Op dit moment veel toegankelijker dan de nog iets betere 1999.

Posted from CellarTracker!

Opnieuw geproef eind 2006

  • 1998 G.D. Vajra Barolo Bricco delle Viole – Italy, Piedmont, Langhe, Barolo (11/7/2006)
    On the very aromatic nose liquorice, tar, sweets, kirsch etc. Nice fruit on the palate, supported by tar, serious acidity, flowers, keeps evolving in the glass even after being decanted for 2 hours and opened 6 hours before that. Is accessible but will improve in the bottle. (92 pts.)

Posted from CellarTracker