G.D. Vajra Barbera d’Alba Superiore 2002

2002 G.D. Vajra Barbera d’Alba Superiore – Italy, Piedmont, Alba, Barbera d’Alba (12/15/2004)
This shows some green notes on the nose. Luckily there’s also enough dark fruit (prunes, cherries) and some kirsch and coffee to keep it interesting. The palate offers spicy dark fruit, with undertones of somewhat bitter coffee and a hint of kirsch. This is ripe enough to warrant a bit of ageing. At present still primary and somewhat hard. Certainly not a failure in light of the vintage, but no match for the excellent 2001. (87 pts.)

De neus is wat groenig (2002 was een moeilijk jaar), maar er is genoeg donker fruit (pruimen, kersen) en impressies van kirsch en koffie om de interesse gaande te houden. In de mond kruidig zwart fruit, met een ondertoon van bittere koffie en een hint van kirsch. Rijp genoeg om nog wat te kunnen verouderen. Momenteel is deze wijn nog primair en redelijk hard. Geen mislukking voor dit moeilijke jaar, maar niet op hetzelfde niveau als de uitstekende 2001.

Posted from CellarTracker!