Giacomo Conterno Barolo Monfortino 1997

Giacomo Conterno Barolo Monfortino 1997. Roberto Conterno was zo vriendelijk om ons de Monfortino 1997 van het vat te laten proeven. Dit is een makkelijkere wijn om zo jong te begrijpen, omdat hier duidelijk het opulente jaar 1997 speelt, wat de wijn meer benaderbaar maakt. In 1997 begon de oogst op 28 september; een dergelijke vroege oogst was nog nooit voorgekomen (normaal start de oogst op 20 oktober). Dit laat zien wat een rijp jaar 1997 wel is.
Deze Monfortino 1997 heeft een gelijkaardig parfum als de 1996, maar dan alles een stap extraverter en extravaganter, met veel rijp fruit en tabak, en meer kirsch en likeur. In de mond opnieuw zeer puur, maar nog zo jong en toch zo lekker; ook wel makkelijker dan de 1996. Deze wijn zal dus sneller op dronk zijn, maar kan volgens Roberto Conterno zeker zo oud worden als de 1996.

Deze wijn benadert de perfectie in klassieke Barolo. Als nu nog de prijs wat meer verteerbaar was… 97/100.