Giacomo Conterno Barolo Cuscina Francia 1999

Giacomo Conterno Barolo Cuscina Francia 1999. Roberto Conterno is erg te spreken over 1999 als wijnjaar, omdat het de mooie synthese is van de klassieke strengheid van 1996 en het meer opulente fruit van 1997. De Barolo Cascina Francia heeft een klassieke rand in baksteenkleur en is redelijk doorzichtig, ook weer een indicatie van zijn traditionele stijl. De neus is nog erg gesloten – dit zijn ook geen Barolo’s om zo jong te drinken, een bijkomende vijf jaar is minstens nodig. Met wat walsen en geduld komt er meer uit, met matuur fruit en klassieke Barolo aroma’s van fijn teer en lichte bloemigheid en een grote complexiteit. De mond is vrij zoet, met sterke tannines die toch zijdezacht zijn, een resultaat van de jarenlange vatrijping. De wijn is niet drogend, dus zijn toekomst lijkt verzekerd. Erg grote lengte en concentratie – klassieke Barolo op zijn puurst. 93/100.