Principe Alfonso de Hohenlohe Petit Verdot 2000

Viñedos y Bodegas Principe Alfonso de Hohenlohe Petit Verdot Cartijo Las Monjos Vino de Mesa Andalucia 2000. 14,5%. In de neus koffie, zwart geconfijt fruit, chocolade. In de mond keren deze elementen terug, met een mooi evenwicht tussen zuren en tannines. Verder nog drop en kruiden. De tannines zijn op dit ogenblik nog redelijk stevig en domineren, maar er is voldoende onderliggend materiaal aanwezig. Stevige, vlezige wijn, die het goed deed bij alles wat we aten in restaurant Santa Pol in Ronda (migas met pikante worst, gestoofde rundswang, een zeer zoet nagerecht waarvan me de naam ontsnapt). Zeer Goed tot Uitstekend.


Deze wijn wordt gemaakt in de buurt van Ronda, op het domein Cartijo de las Monjos van Prins Alfons Zu Hohenlohe, stichter van de Marbella Club. De Petit Verdot druiven van twintig jaar oude stokken worden manueel geselecteerd en rustten twaalf maanden op Franse eik. De wijn wordt niet gefilterd maar wel geklaard met eiwit. De opbrengst is laag. Er worden jaarlijks minder dan zesduizend flessen van gemaakt. In het restaurant kostte deze wijn 50 euro.