Champagne met een rietje

Veuve Clicquot Ponsardin introduceert de Clicq Clicquot, een champagne om met een rietje te drinken. Het merk speelt daarmee in op een mode die twee jaar geleden in discotheken en trendy bars is ontstaan. De plastic stop van de Clicq Clicquot kun je met één klik verwijderen. Je kunt daarna direct van het flesje drinken (al dan niet uit een rietje). De vorm van het flesje is geïnspireerd op een fluitglas, de champagne zelf is dezelfde als in de traditionele Veuve Clicquot-flessen met het gele etiket. De nieuwe en jonge drinkmode  is echter niet alleen een gimmick maar laat de champagne ook ademen net voor hij gedronken wordt. De verpakking van de flesjes oogt al even origineel: vier klikflesjes van 20 cl zitten samen in een soort van verfpot, die zich laat openvouwen tot een ijsemmer. Je betaalt er 50 euro voor. Ter vergelijking: een klassieke 75 cl fles Veuve Clicquot kost 35,70 euro.

1 Comment

  1. Dit bericht was gebaseerd op een nieuwsbericht in een Amerikaans magazine, die het blijkbaar ook niet echt begrepen hadden. We noteren dus dat de Clicq een soort plastic “glas” is dat je op een gewone 20cl fles vastklikt en waaruit je de champagne zonder rietje kunt drinken. Overigens was het natuurlijk handig geweest als wijnidee hierover rechtstreeks van Clicquot een persbericht had ontvangen. Misschien iets voor in de toekomst?

Comments are closed.