Castello Banfi lanceert nieuwe Super Tuscan

Het Italiaanse wijnhuis Castello Banfi (Montalcino) lanceert Cum Laude, een nieuwe “Super Tuscan” of IGT wijn. Cum Laude is een cuvée van 25% Brunello, 30% Merlot en 15% Syrah. De druiven worden elk apart gevinifieerd. Cum Laude wordt de instapper in het rijtje van SummuS (Brunello, Cabernet Sauvignon en Syrah) en ExcelsuS (Cabernet Sauvignon en Merlot), Castello Banfi’s andere IGT‘s. Cum Laude gaat ongeveer 35 euro per fles kosten, vergeleken met 60 euro voor SummuS en 70 euro vor ExcelsuS. Cum Laude rust 14 maanden op Franse Barriques, terwijl beide andere wijnen 18-24 maanden Frans hout krijgen. 1999 is het eerste jaartal voor Cum Laude. Er zijn wereldwijd 6.600 flessen van beschikbaar. Castello Banfi is in Amerikaanse handen. Het wijnhuis werd in 1978 opgericht door John en Harry Mariani van de Amerikaanse importeur Banfi Vintners. De wijnen van het huis genieten een goede reputatie, maar zijn van een internationale stijl met weinig Italiaanse typiciteit. Banfi wordt in België geïmporteerd door Mampaey en in Nederland door Intercaves.