The Blood Alcohol Educator

Hoeveel glazen wijn mag u drinken tijdens uw lunch? Met de Blood Alcohol Educator (BAE) kun je dit berekenen. Amerikanen (en buitenlandse bezoekers) kunnen verder met dit programma nagaan hoe het zit met de alcoholreglementeringen in de diverse staten van hun land. De BAE is gebaseer op werk van het Southern California Research Institute en op de blood alcohol concentration (BAC) schatter van de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration. In een virtuele bar leert de bezoeker om zijn BAC te schatten. De schattingen zijn gebaseerd op geslacht, gewicht en aantal glazen die worden geconsumeerd. Het programma draait zowel op Windows- als op Mac-systemen en kan on line worden gestart of worden besteld op cd-rom. Het programma is wel volledig Amerikaans georiënteerd. Zo moet u uw gewicht in ponden invullen. U kunt kilo’s omzetten in ponden met een van de vele conversieprogramma’s op het internet (bijvoorbeeld dit). Het programma start ook pas nadat u een hoop vragen en waarschuwingen hebt beantwoord.