Le Pupille Morellino di Scansano Riserva 1996

Le Pupille Morellino di Scansano Riserva 1996. 13,5%. Donkerrode kleur met zwarttinten. In de neus krieken, pruimen, rode en zwarte bessen, vegetale toetsen van kool en paprika. In de mond koffie, vegetale toetsen (kool), nog flinke zuren en redelijk wat tannines, met een nauwelijks te bespeuren bittertje in de medium afdronk. Veel fruit, dat zelfs na twee dagen openstaan in de fles nog niet helemaal is verdwenen. In elk geval opener dan de Le Pupille Morellino di Scansano Riserva 1997. Verkrijgbaar bij Licata.


Herproefd in juni 2002. De riserva wordt niet meer gemaakt (alle oudere druiven gaan nu in de Poggio Valente terwijl de rest in de gewone botteling gaat) en dat dit spijtig is, toont deze fles aan. Weinig evolutie in de kleur. In de neus kriekenfruit, een licht geconfijte toets, ook een hint van animale geuren. In de mond zeer fruitig, met vooral kersen en krieken, nog kruidige maar zachte tannines en een fijn zuurtje. Zeer lekker en nu perfect op dronk. Kan nog evolueren. Groot succes.