Leasingham Classic Clare 1996

Leasingham Classic Clare “Clare Valley” Shiraz 1996. 14,5%. Deze wijn is momenteel (september 2000) in de aanbieding bij Colruyt Klassewijnen: 699 BEF in plaats van 799 BEF. Dat is deze fruitbom méér dan waard. Vettige paarszwarte kleur. Zeer warme fruitige neus van braambessenconfituur, boenwas, zwarte bessen: verse confituur in een glas (de Amerikanen noemen dit ‘jammy’). In de mond meer van dit fruit en deze confituur, ondersteund door een zacht zuurtje dat met enige tijd in het glas steviger wordt. Goed verweven tannines. Vol, zelfs massief in de mond met heel veel fruit (Bordeaux-liefhebbers gelieve zich te onthouden). Zeer goede prijskwaliteitverhouding en bovendien nog flink wat bewaarpotentieel. Best van hem nog minimaal een jaar te laten rusten op fles, wellicht langer. Wine Spectator gaf deze wijn overigens 94 punten, wat misschien een beetje te genereus is. De druiven zijn afkomstig uit de Dry Land Vineyards van Leasingham in de Australische “Clare Valley”. Ze rusten 24 maanden op Amerikaanse eik.