Domaine La Madura, reizende ster in Languedoc

Magnus Wijnen voert de wijnen van Domaine La Madura in, een reizende ster in de Zuid-Franse AOC St. Chinian die echter ook experimenteert met niet toegelaten druiven zoals Sauvignon Blanc, die dan onder de noemer “Vin de Pays d’Oc” worden uitgebracht. Wij proefden La Madura Vin de Pays d’Oc Blanc 1999, een exotische witte wijn die nog tot 2005 kan worden bewaard. In de komende dagen proeven we nog andere wijnen van dit domein. De ‘mini vertical’ van de Robert Mondavi Cabernet-Sauvignon Reserve vulden we aan met Robert Mondavi Cabernet Sauvignon Reserve 1993. Het Dossier Spanje vulden we verder aan, onder meer met de Cava‘s Codorníu Anna de Codorníu en Codorníu 1551 Brut Nature en de wijnen uit Penedès René Barbier Kralinger en Torres Atrium 1999, een fruitige Spaanse Merlot.