Federspiel Pinot Blanc 1997 Wachau

Misschien is het momenteel niet politiek correct, maar tegendraadse en avontuurlijk aangelegde wijnliefhebbers raad ik aan voor ongeveer 200 frank de Oostenrijkse Pinot Blanc ‘Federspiel’ Terrassen Thal 1997 van de Freie Weingärtner Wachau te proberen. De wijn is verkrijgbaar in de GB. Deze bleekgele wijn heeft een subtiele, maar warme neus van rijpe meloen, banaanappel en kruiden. Vol en fruitig in de mond heeft hij een staalzure onderbouw (citrusvruchten). Ideaal voor bij vis met zelfs rijke sauzen kan hij nog enkele jaren in de kelder bewaren. De ‘Federspiel’ Grüner Veltliner van hetzelfde huis is waterachtig en simpel (groene appel), helemaal niet vergelijkbaar met de rijkere, maar ook duurdere ‘Smaragd’ Grüner Veltliner Terrassen Thal 1997 (perzik, citrus) van hetzelfde huis die tijdens de eindejaarsfeesten in sommige GB’s verkrijgbaar was en die eveneens, mocht u hem toen hebben gekocht, nog een tijdje kan bewaren.