Database met alle Bourgogne-appellaties en climats

bivbsite

bivbsiteDe BIVB, de belangenvereniging van wijnbouwers uit Bourgogne, breidt zijn publieke website uit met een uitgebreide database van alle Bourgogne-appellaties en terroirs of ‘climats’. Bourgogne telt honderd appellaties, waarvan 33 Grand Crus, 44 gemeentelijke appellaties en 23 regionale appellaties. Van elke appellatie is er in de database een gedetailleerde fiche aanwezig met de categorie, basisinformatie, informatie over het karakter van de wijn en hoe hem optimaal degustren, geografische situering, type terroir, productie, naam en gegevens van de wijnbouwers en naam van de vereniging van wijnbouwers. Sommige fiches hebben ook een foto van de wijngaard die 360 graden kan worden gedraaid (op voorwaarde dat Apple Quicktime geïnstalleerd is op uw computer; de foto’s zijn gemaakt door Panogeo). Verder kunt u een samenvattende fiche in pdf-formaat downloaden en een gedetailleerde kaart opvragen (gemaakt door Jean-Charles Servant en Sylvain Pitiot, auteurs van Les Vins de Bourgogne). Ook kunt u de juiste uitspraak van de naam van de appellatie of wijngaard opvragen, naar keuze uitgesproken door een mannelijke of een vrouwelijke stem. De informatie is alleen beschikbaar in het Frans. In de database kunt u zoeken op naam, categorie en wijngaard maar het is ook mogelijk lijsten op te vragen van alle appellaties en ‘climats’. Op de BIVB-stie kunt ook informatie opvragen over de vinficatietechnieken die in Bourgogne worden gebruikt, compleet met instructievideo’s.