Wijnkelder ’t Oud Konijntje wordt geveild

Champagneflessen in kelder
Champagneflessen in kelder in Epernay, Frankrijk. Foto (c) Daniel Hansson. Overgenomen met toestemming.

Op 12 mei wordt in Sint-Ellois-Vijve de wijnkelder van het gesloten sterrenrestaurant ’t Oud Konijntje uit Waregem geveild. Dat meldt De Krant van West-Vlaanderen, die op zijn site ook enkele foto’s van de wijnverzameling toont. De collectie bevat enkele duizenden topwijnen, waarvan sommige tot duizend euro of meer per fles kunnen opbrengen. De veilig gebeurt in de Salons Leieburcht in Sint-Ellois-Vijve van 9 tot 15 uur op 12 mei aanstaande. Vooraf zullen enkele kijkdagen worden georganiseerd. ’t Oud Konijntje sloot zijn deuren op 22 december 2010 en had toen twee Michelin sterren. Het restaurant staat nog altijd te koop, maar er werden geen overnemers gevonden.