Hacienda Monasterio Ribera del Duero Crianza 2006

monasterioHacienda Monasterio Ribera del Duero Crianza 2006 – Spanje, Castilla y León, Ribera del Duero (17/8/2011)
Zoute drop, zwarte vruchten, viooltjes en een hint van exotische specerijen op de elegante neus. Zoetig, maar niet té zoet zwart fruit in de mond, vermengd met elegante tannines, kriekachtige zuren, drop, exotische specerijen en een hint van zwarte chocolade. Lange en zoet-kruidige afdronk. Gebalanceerde wijn, meer Bordeaux-achtig dan de meeste Ribera’s. 2006 is wellicht een oogstjaar dat vroeger drinkbaar zal zijn; normaal is deze wijn op zijn best na tien jaar flesrust, maar 2006 zal wellicht sneller “klaar” zijn om te drinken. Verkrijgbaar bij Cavens in Antwerpen voor ca. 31 euro en bij Caves de France in Dendermonde voor ca. 34 euro. (92 punten)