Bourgogne-prijzen dalen tijdens veiling Hospices de Beaune

Hospices de Beaune Corton 2002Bourgogne-wijnen brachten tijdens de 151ste veiling van de Hospices de Beaune fors minder op dan vorig jaar. De prijzen voor witte Bourgogne vielen met bijna 13 procent en die voor rode wijnen met iets meer dan 6 procent tegenover 2010. Het prestigieuze “pièce du président”, dat dit jaar geveild werd door voormalig model Inès de la Fressange en de Franse komiek Christian Clavier, bracht bijna vier keer minder op. Vorig jaar werd voor dat vat van 460 liter Corton Clos du Roi nog 400.000 euro betaald. Dit jaar bracht het vat grand cru slechts 110.000 euro op. Dit jaar werden wel 120 vaten meer Bourgogne-wijn geveild dan vorig jaar, toen er omwille van het slechte weer slechts een kleine oogst was. De opbrengsten van de veiling worden gebruikt voor de sociale werken van de Hospices de Beaune. De eerste wijnveiling voor het goede doel werd in Beaune georganiseerd in 1859.