Frankrijk opnieuw centraal op Megavino

Bouchon_Megavino_2011Volgend weekend vindt in Brussels Expo voor de 13de keer het wijnsalon Megavino plaats. Dit jaar staat voor de derde keer op rij opnieuw Frankrijk in de kijker. Voor de derde keer wordt ook Megaspiritz georganiseerd, een salon over geestrijke dranken.
In het centrale paviljoen zijn er standen voor alle Franse wijnregio’s. Blikvanger is het paviljoen van de ‘Belgische wijnbouwers in Frankrijk’. Spanje pakt dit jaar uit met een volledig nieuw paviljoen. Opnieuw van de partij zijn ook paviljoenen voor Chili, Duitsland, Oostenrijk, Bulgarije, Californië, Argentinië, Australië, Zuid-Afrika en Italië, dat dit jaar trouwens het tweede grootste land is op Megavino. Nieuw op het wijnsalon zijn Luxemburg, Brazilië, Roemenië, Mexico en zelfs Peru. Megaspiritz neemt dit jaar 150 vierkante meter in beslag, met vooral veel aandacht voor whiskey en – nieuw dit jaar – Japanse distillaten.

Praktische informatie

Openingsuren: Vrijdag 21/10 18-23 u; zaterdag 22/10 12-20 u; zondag 23/10 10-19u; maandag 24/10 10-18 u.

Toegangsprijs: 10 euro, degustatieglas en catalogus inbegrepen.

Locatie: Paleis 3, Brussels Expo