151ste veiling Hospice de Beaune op 20 november

Hospices de Beaune Corton 2002Elk jaar vindt op de derde zondag van november de wijnveiling in de Hospice de Beaune plaats. Dit jaar zal de 151ste veiling dus op zondag 20 november gebeuren. Net zoals vorig jaar wordt ze geleid door het bekende Britse veilinghuis Christie’s. Vorig jaar op 21 november tijdens de 150ste veiling werden 543 vaten rode en 100 vaten witte Bourgogne-wijnen van 228 liter aan de hoogste bieder verkocht voor een totaal bedrag van 5 miljoen euro, waarvan 400.000 euro voor het “pièce du Président”, een vat van 500 liter met Beaune Premier Cru Cuvée Nicolas Rolin, verkocht op naam van de Franse acteur Fabrice Luchini, die vorig jaar voorzitter van de veiling was. De opbrengsten van de veiling worden gebruikt voor de sociale werken van de Hospices de Beaune. De eerste wijnveiling voor het goede doel werd in Beaune georganiseerd in 1859.