Peter Goossens lanceert eigen wijn

Goossens Njam wijnTopchef Peter Goossens leent zijn naam, afbeelding en handtekening aan twee witte, een rode en een rosé-wijn. De wijnen liggen in de rekken van de Carrefour, maar zullen wellicht ook in andere supermarkten verkocht worden. De wijnen zijn een eerste licentieproduct van de kookzender Njam! waarvan Goossens een van de initiatiefnemers is. De wijnen zijn afkomstig uit Italië, maar verder is er niets over bekend. De flessen dragen  jaartallen, herkomstbenamingen noch druivensoorten. Een witte wijn wordt omschreven als ‘fris en droog’, de andere witte wijn krijgt op het etiket de omschrijving ‘vatgelagerd en fruitig’ mee. De wijnen worden verdeeld door het Sint-Niklase bedrijf Boomerang, die ook verantwoordelijk zijn voor de kruidenlijn van VTM-kok Piet Huysentruyt. Wijnjournalist Alain Bloeykens proefde de wijnen voor Het Nieuwsblad en reageert gemengd. Hij omschrijft ze als passe-partoutwijnen, zonder nervositeit en karakter. ‘Schoenmaker, blijf bij uw leest,’ aldus nog Bloeykens. De wijnen zijn ook niet echt goedkoop. Normaal kosten ze 6,85 euro, met een tijdelijke promotieprijs van 5,85 euro. Voor dat geld zijn er volgens Bloeykens betere wijnen te vinden in de warenhuisrekken.