Nieuw fenomeen: wijnvandalisme in Spanje

Torroja del priorat
Torroja del priorat

In Spanje worden steeds meer wijnmakers het slachtoffer van zinloos vandalisme. Vorige week maandag vernielden onbekenden een deel van de wijnen in de Terroir Al Limit wijnmakerij in Torroja del Priorat. Dat meldt JancisRobinsom.com na een tip van de Spaanse wijnjournalist en wijnbouwer Victor de la Serna. Drie jaar geleden werden in dezelfde streek een reeks wijnstokken in brand gestoken. En deze week werden blijkbaar ook 150 oude wijnstokken uitgerukt in een wijngaard in Ribeira Sacra in Galicië. Tot nu toe werden geen daders opgepakt. Evenmin is het duidelijk wat de reden is voor dit vandalisme. In Terroir al Limit werden de kranen van verschillende wijnopslagtanks opengedraaid. In verschillende eiken vaten werd chloor gegoten. Gevreesd wordt dat 25% van de wijnen in de getroffen kelder vernietigd moeten worden. De politie onderzoekt de zaak.

5 Reacties

  1. Jozef Schildermans, I was found this news from a Spanish news paper. I was really disappointed when I was read this news. I couldn’t understand why polish don’t complete investigate quickly?

  2. Thank you for your reply,,, The local Galician newspaper I usually read did not have this story. I have been several times to Guímaro and have met Pedro and his mother. I cannot think why someone would want to “attack” this family run business. It was a sad day when this happened.

  3. Living in the Ribeira Sacra wine region I am interested where this information about the vandalism has come from as I have not heard about this.

    Thank you.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.