Studenten van school gestuurd omdat ze wijn dronken

Verschillende studenten van de Decatur High School in Tennessee in de Verenigde Staten zijn voor twee weken van school gestuurd omdat ze tijdens een uitstap in Italië wijn hebben gedronken. De studenten waren allemaal 16 jaar of ouder. In Italië mag je drinken vanaf je 16de, maar de studenten hadden voor ze vertrokken beloofd dat ze geen alcohol zouden drinken. De helft van de 32 studenten deed dit toch en werd daarom voor twee weken van school gestuurd. Sommige ouders hebben tegen de straf geprotesteerd en vinden dat je de regels mag volgen van het land dat je bezoekt. Maar de school houdt vol dat de Amerikaanse regels ook op buitenlandse schoolreizen tellen. “Stel dat prostitutie legaal is in een land dat we bezoeken, dan zou je onze studenten toch ook niet naar de hoeren laten gaan,” zo verantwoordt een vertegenwoordiger van de school de straf tegenover een reporter van waaytv.com. In Amerika mag je op veel plaatsen niet drinken voor je 21ste.