Twitter-wijn geveild voor goed doel

Fledgling Chardonnay en Pinot Noir
Fledgling Chardonnay en Pinot Noir

Twitter verkoopt deze maand gesigneerde flessen van zijn eigen Fledling-wijn met Twitter-logo op het etiket via e-Bay. De opbrengsten van de veiling zijn bestemd voor Room to Read, een ngo uit San Francisco die leesprogramma’s sponsort in Uttarakhand, India. Fledgling werd eind vorig jaar opgericht door Twitter medestichter Biz Stone. De opbrengsten waren vanaf het begin bedoeld voor goede doelen. Fledgling Chardonnay en Pinot Noir wordt gemaakt in de Napa-installaties van wijnmakerij voor doe-het-zelvers Crushpad. De veiling op e-Bay loopt tot 16 december en bestaat uit 350 gesigneerde flessen die elk 40 dollar kosten. Er zijn ook 140 gesigneerde magnums beschikbaar voor 140 dollar per stuk. Verder is er nog een open veiling met een Fledgling methuselah en een lunch met Biz Stone. Ten slotte kun je ook bieden op een veiling die je een lunch met Biz Stone opbrengt en een dag stage bij Twitter. De video waarin Biz Stone vorig jaar Fledgling aankondigde, kun je bekijken in onze video-afdeling.