AOC Tricastin verandert naam in Grignan-Les Adhémar

Het Franse Institut National de l’Origine et de la qualité (INAO) heeft eindelijk de naamswijziging voor de AOC Tricastin goedgekeurd. Daarover werd al gedebateerd sinds juli 2008, nadat de kerncentrale van Tricastin (nabij Avignon) uranium gelekt had. De nieuwe naam is AOP (Appellation d’origine protégé) Grignan-Les Adhémar. De reeds bestaande vin de pays Comté de Grignan veranderen ook van naam en heten voortaan IGP (Indication géographique protégée) Méditerrannée en/of Drôme, met de optionele vermelding van Comté de Grignan. De naamswijziging is pas definitief na een openbaar onderzoek van twee maanden en de handtekening van de Franse minister van Landbouw. De AGP Grignan-Les Adhémar groepeert 340 wijnboeren in 21 gemeenten in de vallei van de Rhône. De AOC Tricastin die nu verdwijnt werd toegekend in 1973.