Amerikaanse boer protesteert op YouTube tegen wijnbedrijf

De Amerikaanse veeboer Troy Hadrick giet een fles Yellow Tail Sparkling Wine leeg op de bevroren grond van zijn ranch in South Dakota. Hadrick neemt het niet dat Yellow Tail 100.000 dollar heeft geschonken aan de Amerikaanse Humane Society, die strijdt voor de rechten van dieren. ‘Dit is een organisatie die een veganistische agenda heeft … en mij zonder werk wil zetten,’ aldus Hadrick in een lokale krant. Het Australische wijnmerk Yellow Tail wordt in de V.S. gedistribueerd door W.J. Deutsch and Sons. Amerikaanse veeboeren hebben een internetcampagne opgestart om Yellow Tail te boycotten. Een Facebook-pagina Yellow Fail heeft 3.100 volgers, bijna 1.000 meer dan de officiële Yellow Tail fanpagina. De video van Hadrick is ondertussen meer dan 8.000 keer bekeken. Deutsch heeft ondertussen gereageerd op de campagne. ‘We zullen nog altijd 100.000 dollar schenken, maar de gift mag alleen gebruik worden door het Animal Rescue Team van de Humane Society.’ Dit team redt huisdieren die in gevaar zijn.