Bourgogne verliest marktaandeel

Na twee jaren van recordgroei in 2006 en 2007 en een stabilisatie in 2008 kent Bourgogne in 2009 een serieuze terugval in de wijnverkoop. De export buiten Frankrijk van Bourgogne-wijnen is met een kwart gedaald (-24%). In eigen land bleef de daling beperkt tot een procent. In totaal betekent dit toch een terugval in de verkoop van dertien procent. Van juli 2008 tot juli 2009 werden wereldwijd 177 miljoen flessen Bourgogne-wijnen verkocht. Nog eens negen miljoen flessen werden uitgedeeld voor wijnproeverijen en marketingdoeleinden. Toch zitten de wijnboeren in Bourgogne niet op grote voorraden. Door de erg kleine oogst in 2008, de kleinste in tien jaar tijd, is de stock aan Bourgogne-wijnen weer even laag als in 1999. Omdat 2009 een goed jaar was, verwachten de wijnboeren volgend jaar opnieuw een sterke groei.