Bourgognewijnen blijven kopers vinden ondanks crisis

Beaune´s HospicesBourgognewijnen lijken weinig last te ondervinden van de economische crisis. Tijdens de jaarlijkse Hospices de Beaune wijnveiling werd twintig procent meer omzet gedraaid dan in 2008. Alle beschikbare wijn vond een koper en de totale omzet bedroeg 4,9 miljoen euro. Voor het eerst konden ook individuen een vat wijn kopen op de Hospices de Beaune. De négociant Albert Bichot trad dit jaar op als tussenpersoon voor 500 individuele kopers. Het Britse veilinghuis Christie’s liet zijn klanten de veiling volgen via de speciale website Christie’s Live. 57 individuele kopers namen op die manier aan de veiling deel. Professionele kopers waren niet allemaal te spreken over de nieuwe mogelijkheden. De veiling duurde dit jaar in totaal negen uur, heel wat langer dan voorheen. Ook de voorverkoop van Bourgognewijnen van het oogstjaar 2009 verloopt goed. Wellicht speelt de goede kwaliteit van 2009 ook een rol bij het blijvende succes van Bourgognewijnen.