Podere Rocche dei Manzoni Barolo Vigna Cappella di Santo Stefano 2004

2004 Podere Rocche dei Manzoni Barolo Vigna Cappella di Santo Stefano – Italië, Piëmonte, Langhe, Barolo (22/10/2009)
Natuurlijk is deze wijn nog veel te jong, maar ik opende een fles om na te gaan of ik nog zou bijkopen. En dat zal ik zeker doen. Stof, geplette kersen, kaneel, rozeblaadjes en zoete exotische specerijen in de neus. De neus opent zich pas na lang ademen (decanteren is een must). De geur is die van een terughoudende, meer nobele versie van Barolo Chinato. In de mond nog zeer primair, met massa’s rode en zwarte vruchten, vermengd met exotische specerijen en ondersteund door verfrissende, kriekachtige zuren. Heel veel materiaal, maar o zo jong. Leerzaam om deze wijn op zo jonge leeftijd te proeven, maar als je maar enkele flessen hebt liggen blijf er dan nog ettelijke jaren van af. Kan 15 of meer jaren nodig hebben om te pieken en verdient dan mogelijk een nog hogere score. (95 ptn.)