Albert Bichot opent virtuele deuren Hospices de Beaune veiling

Beaune´s HospicesAlbert Bichot, negociant in Bourgondië, zal individuele wijnliefhebbers voor het eerst toelaten om mee te bieden tijdens de befaamde Hospices de Beaune veiling. Die vindt dit jaar plaats op zondag 15 november. Informatie over alle aangeboden cuvées kan online bekeken worden op de website www.hospices-beaune.com. Informatie valt ook te rapen op Facebook en Twitter.
Voor de start van de veiling kunnen geïnteresseerden hun wijnen uitkiezen en hun biedingen voorbereiden met behulp van Albert Bichot’s “personal shopper” Jean-David Camus. Je kunt ook toetreden tot een virtuele biedgroep om een gezamenlijk bod uit te brengen. Op zondag 15 november kun je de veiling live volgen op www.hospices-beaune.com.
Albert Bichot zal de winnende biedingen laten rijpen in zijn kelders. De kopers kunnen de wijnen daar ook proeven als ze dat wensen. Het duurt veertien tot zestien maanden voor de wijnen worden gebotteld in midden 2011. Kopers kunnen vanaf dan hun gepersonaliseerde etiketten ontwerpen. Ook de houten kisten waarin de wijnen per zes worden verpakt, kunnen worden gepersonaliseerd.
Geïnteresseerden zullen voor 12 november een proxydocument moeten ondertekenen en ook een cheque in bewaring moeten geven met daarop de helft van het bedrag van hun maximale bod. De cheque wordt alleen geïnd als het bod succesvol is. De rest van het verschuldigd bedrag wordt in vier keer afbetaald (november 2011, mei, juni en september 2012).
Albert Bichot deed reeds in 1876 zijn eerste aankoop op de Hospices de Beaune en is sinds het midden van de jaren negentig de belangrijkste koper. Het huis kocht vorig jaar 24 verschillende cuvées op de Hospices de Beaune. Sommige daar van zijn in België te koop bij Colruyt Klassewijnen.