Domaine William Fèvre Chablis 1er Cru Fourchaume Vignoble de Vaulorent 2004

  • Domaine William Fèvre Chablis 1er Cru Fourchaume Vignoble de Vaulorent 2004 – Frankrijk, Bourgogne, Chablis, Chablis 1er Cru (5/9/2009)
    Natte stenen, citroenschil, sinaasschil en rijp wit engeel fruit in de neus en de mond; beter dan enkele jaren geleden, kan gedronken worden. Blind zou ik dit wellicht geraden hebben als modernistische Corton Charlemagne, omwille van het lichtjes exotische fruit. Zeker grand cru kwaliteit. (91 ptn.)
  • (7/7/2006)
    Gesloten; vorige fles was beter. Wacht enkele jaren. (89 ptn.)
  • (1/2/2006)
    Meloen en rijp appelfruit in de mineralige neus. Evenwichtige mond: rijp geel fruit, perrfecte zuren en stenige mineralen. Redelijk rijp voor een Chablis (veel glycerine), maar er zijn genoeg zuren om het geheel in evenwicht te houden. Redelijk veel body voor een 1er. (90 ptn.)