Riojo machtigt nieuwe witte druivenrassen

Het Spaanse ministerie van Landbouw en de Rioja Consejo Regulador machtigen nieuwe internationale witte druivenrassen. Wijnen gemaakt van Sauvignon Blanc, Chardonnay, Verdejo, evenals de inheemse Maturana Blanca, Tempranillo Blanco en Turruntés (niet Torrontés) mogen in de toekomst Rioja DOCa op het etiket vermelden. Tot nu toe was alleen de inheemse Viura druif toegestaan voor witte Rioja. De witte internationale rassen mogen niet meer dan 49% bedragen van een assemblage met de inheemse Viura. De bedoeling is om witte Rioja wijn een fruitigere smaak te geven. De weinig bekende rode rassen Maturana Tinta, Maturana Parda en Monastel (niet Monastrell) zijn voortaan ook toegelaten voor rode Rioja DOCa wijnen. Volgens de nieuwe regels mogen er niet meer dan 2500 hectare van deze nieuwe rassen wordt aangepland in Rioja. Er zijn momenteel meer dan 63.000 ha wijnstokken geplant in de regio.