Van Volxem Riesling Alte Reben “Fuder Nr.4” 2007

Van Volxem Riesling Alte Reben “Fuder Nr.4” 2007 – Duitsland, Moesel Saar Ruwer (9/4/2008)
Mooie, complexe neus met kruidige honing, rijp wit en geel fruit, vuursteen en dikke room. Romige, gebalanceerde, expansieve mond, met lekker rijp fruit (peer, lychee, meloen), verfrissende zuren, vuursteen en mineralen, honing en een hint van rook. Verbeterde nog merkbaar in de loop van de drie dagen dat ik hem proefde (met tussentijdse rusttijden in de koelkast). Een plezier om te drinken. Mijn score is wellicht aan de conservatieve kant. Deze botteling van 16 euro (goede prijskwaliteitverhouding!) is exclusief voor de Duitse handelaar Pinard de Picard (AP nr. 3567212 26 08). In België is de gewone botteling verkrijgbaar bij Swaffou voor ca. 20 euro. Veel verschil is er evenwel niet tussen de speciale en gewone botteling. Een aanrader. (91 ptn.)