Duval-Leroy lanceert eerste Champagne met kroonkurk

Maestro champagne kurk / corkHet champagnehuis Duval-Leroy in Vertus (Marne) introduceert een champagne met kroonkurk. Het systeem Maestro van Alcan Packaging Capsules bestaat uit een klassiek kroonkurk met daarbovenop een ‘hoedje’ van aluminium met een hendel. Je opent de fles door krachtig aan de hendel te trekken. De champagnefles is daardoor veel eenvoudiger te openen. Bovendien bestaat er geen gevaar op verwondingen door een kurk die tegen hoge snelheid uit de fles schiet. Nog een voordeel is dat de wijn niet kan worden verknoeid door tca (kurkbesmetting). De Maestro maakt bij het openen hetzelfde feestelijke geluid als een traditionele champagnekurk. Duval-Leroy gebruikte de Maestro om 30.000 flessen van zijn cru Clos des Bouveries af te sluiten. Deze cru is gemaakt van 100% chardonnay-druiven uit een wijngaard van 3,5 hectaren vlakbij Vertus in de “côte de blancs”. Duval-Leroy wordt geleid door Carol Duval-Leroy, die Belgische is van geboorte, maar getrouwd is met een champegnois. Het huis viert dit jaar zijn 150ste verjaardag en produceert jaarlijks 5,5 miljoen flessen champagne. De Maestro siert voorlopig dus nog maar een zeer klein deel van de totale productie.

2 Reacties

  1. Wel grappig dit soort vernieuwingen, maar echt zinvol is het mijn inziens niet. Ik heb meer het idee dat dit soort dingen meer bedoelt zijn als publiciteit. De genoemde voordelen zijn niet echt relevant. Het aantal verwondingen door rondvliegende kurken is volgens mij nihil. Daarnaast is kurkbesmetting ook een verwaarloosbaar iets, kwestie van goed conserveren.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.