Gambero Rosso reikt tre bicchieri voortaan zonder Slow Food uit

gamberorossovini.jpegVini d’Italia, de invloedrijkste Italiaanse wijngids die bekend staat om zijn ‘tre bicchieri’ (drie glazen) die het toekent aan de beste wijnen, wordt vanaf nu alleen door de uitgeverij Gambero Rosso gemaakt. De samenwerking met Slow Food wordt na 22 jaar stopgezet. De eerste Vini d’Italia verscheen in 1987. Vini d’Italia verschijnt traditioneel eind oktober. Naast de Italiaanse editie zijn er ook Engelse en Duitse edities van de gids. Dit jaar zal de gids dus voor het eerst worden gemaakt zonder de medewerking van Slow Food. Slow Food zal eind dit jaar wel zijn eigen wijngids uitbrengen over dagelijkse wijnen (Guida al Vino Quotidiano). Volgens de Italiaanse krant La Stampa komt de scheiding er omwille van filosofische verschillen tussen de beide organisaties. Slow Food zou meer aandacht willen besteden aan eerlijke en milieubewuste wijnbouw, terwijl Gambero Rosso meer oog heeft voor de commerciële aspecten van de wijnmarkt.