België en Nederland compenseren Britse verliezen bij Champagne Vranken-Pommery

Vranken-Pommery Monopole, de nummer twee in de wereld voor de productie en distributie van Champagne, haalde vorig jaar een stabiele omzet. De verkoop in Engeland en de V.S. daalde scherp in 2008, maar de stijgende verkoop in België, Nederland en Zwitserland compenseerde dit. Het totale zakencijfer kwam in 2008 uit op 286,8 miljoen euro, vergelijkbaar met de 285,8 miljoen euro die het bedrijf in 2007 wereldwijd omzette. Vranken-Pommery Monopole doet echter geen voorspellingen over de omzet in 2009. Daarvoor zijn de economische tijden nog te onzeker. Het bedrijf werd in 1976 opgericht door de Belg 1976 Paul-François Vranken. Enkele bekende merken van Vranken-Pommery zijn Heidsieck, Charles Lafitte en Pommery. Het bedrijf is goed voor negen procent van de totale Champagne-markt. Bijna de helft (45%) van de productie wordt geëxporteerd. Er werken meer dan 600 mensen. Vranken-Pommery is ook actief in Portugal, waar het eigenaar is van de Rozès Porto-groep.